Zenés ünnepvárás az O’sváth Gyűjteményben


2017. 12. 13.

A csengeri Orfeusz Egyesület és az O’sváth Gyűjtemény december 13-án, szerdán Zenés ünnepvárást” tartott egy általános iskolai osztály részvételével.  

A kisdiákokat Gulácsiné Bacsó Lídia tanítónő kísérte el és folyamatosan segítette a feladatok kivitelezésében. Az első feladat karácsonyi képeslap készítése volt, hóemberes dekorációval. Amíg az ügyes kezek szorgalmasan színeztek, nyírtak, ragasztottak, addig Szabó János egy adventi hangulatú mesét mondott el a gyerekeknek egy kislányról, aki varázskoronát kért az angyaloktól Karácsonyra. A mese tanulságának megbeszélése után Jeles Antalné gitárral kísért, közös karácsonyi daléneklésre hívta a résztvevőket.   

A rendezvény papírból készült angyalkák készítésével folytatódott, amelyeket karácsonyfadíszként is lehet használni. Újabb elmaradhatatlan karácsonyi jelkép következett: a mézeskalács. A diákok fenyő, angyal, valamint virág formájú díszeket kaptak és kipróbálhatták, hogyan lehet ezeket saját ízlésük szerint kidíszíteni fehér, illetve piros cukormázzal. Még csengeri mintával díszített színes mézeskalács is készült.    

Végül minden gyermeknek sikerült csodálatos karácsonyi díszeket készítenie, amelyeket hazavihetett a karácsonyfára vagy elajándékozás céljából.   

Reméljük, a rendezvény elérte a célját, és a versek, az énekek, az ünnepi díszek bűvöletében minden jelenlévőnek sikerült ráhangolódnia a közelgő karácsonyi ünnepekre.


Minden jog fenntartva  ©  2017