Magyar Költészet Napja


2017.04.11.

Április 11-én, a Magyar Költészet Napja alkalmából az O’sváth Alapítvány kulturális műsorral készült, hogy méltóképpen tisztelegjen költőink előtt. József Attila születésének évfordulója 1964 óta jelenti számunkra a Költészet Napját. A mai napon minden magyar költőre tisztelettel gondolunk, de közülük is kiemelkedik Arany János, hiszen az idén ünnepeljük születésének 200. évfordulóját.

A vendégeket dr. Komlódy Miklós alpolgármester köszöntötte, üdvözölte a város apraját és nagyját, akik mind megmozdultak, hogy színesítsék a rendezvényt.

Az említett emlékévhez méltóan az estet Arany János Kertben című költeményével indítottuk, amelyet Szabó János tolmácsolásában hallhattunk.

A versmondás után Pappné Cserepes Gyöngyi tanítványainak színes összeállítása nyűgözte le a közönséget. A fiatalok lelkes előadásmódja tanúsította, mennyire fogékonyak a versek világára. Az ő üzenetük, hogy „míg verset olvasunk, egy pillanatra minden más megáll”.

A gyerekek életvidám műsorát humoros versfeldolgozás követte. Arany János Családi kör című versének modern változatát Nagy Imréné adta elő.

Az Orfeusz Egyesület emelkedett hangvételű ünnepi műsora zárta a rendezvényt. Petőfi Sándor, Weöres Sándor, József Attila és Nagy László tollából hangzottak el megzenésített versek citera- illetve gitárkísérettel. A kultúra különböző ágainak keveredéséből, a vers, az ének és a hangszerek együtteséből felemelő élményt nyújtó előadás született.
Minden jog fenntartva  ©  2017