Húsvétváró délelőtt gyerekeknek - 20222022. április 7-én Gyűjteményünk az Orfeusz Egyesülettel karöltve ismét megtartotta a hagyományos, húsvéti ünnepváró rendezvényét. Vendégünk a Makovecz Imre Általános Iskola 2.a osztálya volt Csürökné Rózsa Edit és Pótiné Erdős Edina osztályfőnökök kíséretében. A 26 fő gyereksereg egy színes programokkal tűzdelt délelőttön vehetett részt.

Papp István egyesületi tag húsvéti locsolóverseket mondott és tanított nekik.

A program része volt húsvéti asztali dísz készítése is papírból. A kicsi gyerekkezek nyírtak, ragasztottak, dekoráltak. Munkájukkal az otthoni ünnepi asztalt díszíthették majd.

Ezután szintetizátorral kísért közös daléneklés következett Jeles Antalné egyesületi elnök vezénylésével („Tavaszi szél vizet áraszt” és „Ma van Húsvét napja”). Csodálatos volt hallgatni a kicsik és az idősek együttesen felcsendülő dallamait.

A délelőtt fénypontja a tojásfestés volt. A gyerekek az ún. „berzseléses” (azaz levélrátétes) technikával készíthették el tojásaikat. A növényi motívumokkal díszített tojásokat boldogan engedték bele a hagymahéjjal színezett vízbe.

Mindeközben a szorgos asszonykezek már terítették az ünnepi asztalt, ahol megannyi finomságot tálaltak fel: sárgatúrót, sonkát, kolbászt, húsvéti kalácsot, kalácsvirágot, tojássalátát és temérdek, finomabbnál-finomabb süteményt. A gyerekek jóízű falatozása az egyesületi tagok fáradozását igazolta.

A gyerekek búcsúzóul hímes tojásos színező lapokat vihettek magukkal.

Köszönjük az Orfeusz Egyesület munkáját, név szerint: Jeles Antalné, Papp István és Istvánné, Mester Lajosné, Horváth Károlyné, Gaál Ferenc és Ferencné, Enyedi István és Istvánné, Tóth Józsefné, Apáti Zoltánné, Bajka József és Józsefné, valamint a két osztályfőnök és a gyerekek közreműködését.

Mindannyian úgy gondoljuk, hogy egy vidám és tartalmas délelőttöt sikerült együtt töltenünk. Bízunk benne, hogy a megismert húsvéti hagyományok emlékei tovább élnek a gyerekek szívében-lelkében.  


                         
      
Minden jog fenntartva  ©  2017