Húsvétvárás
az O’sváth Gyűjteményben


2017.04.12

A csengeri Orfeusz Egyesület és az O’sváth Gyűjtemény április 12-én „Húsvétváró kreatív perceket” tartott általános iskolai gyerekek számára. A vidám, lelkes osztályt színes, szórakoztató programok várták. A húsvéti hangulatról Jeles Antalné dalai gondoskodtak, amelyeket gitáron kísért.

Ezután következtek a kreatív percek. A gyerekek előbb hímes tojásoknak való virágokkal díszített tojástartót készítettek, majd papírcsíkokból színes húsvéti nyulakat ragasztottak össze. Munkálkodás közben figyelemmel hallgatták Nagy Imréné Ancsa meséjét a titokzatos tojásfestőről, illetve egy verses mesét az állatok húsvétjáról.
A rendezvény végén, hogy az elkészített tojástartók ne maradjanak üresen, a résztvevők tojást festettek különböző technikákkal. Volt, aki filctollal díszítette a hagymahéjban már előre megfestett tojásokat, volt aki ragasztószalag segítségével formázott mintát a tojásra, majd meg is festette azt, és volt olyan is, aki szivárvány színű tojást készített három különböző színű festék összekeveredéséből.

A jókedvű gyereksereg hímes tojással és húsvéti kaláccsal a kezében térhetett haza, hogy aztán az elkövetkező napokban családjuk körében folytassák az ünnepi készülődést.
Minden jog fenntartva  ©  2017