Fórum a népszaporulatról
és a meddőségről


2017. 05. 25. 

A Johannita Segítő Szolgálat Babacsalogató munkacsoportja a csengeri O’sváth Gyűjtemény olvasótermében szervezte meg A meddőség több szempontú megközelítése a hazai népességfogyás tükrében című kerekasztal beszélgetését. Május 25-e délutánján ez a fórum olyan sorskérdésekkel foglalkozott, mint a népszaporulat és a nemzet megmaradása, összhangban az ugyanezen a napon Budapesten induló Családok XI. Világkongresszusával.
Az összegyűlt vendégeket, közéleti személyiségeket, lelkipásztorokat, orvosokat, védőnőket Dr. Arday András, a rendezvény házigazdája köszöntötte, majd Kovács Sándor országgyűlési képviselő szólt az egybegyűltekhez.
Az esemény rögtön egy meglepetéssel indult, ugyanis Bogdán Zsolt, neves marosvásárhelyi színművész Dsida Jenő estjéből adott elő egy részletet. A lenyűgöző előadást követően a szakmai felszólalásokra került sor. Dr. Szőke József szülész-nőgyógyász főorvos, Dr. Tőkés Zoltán lelkipásztor, klinikai lelkigondozó, az Egyesült Államokból érkező Prof. Dr. Ősapay György, a Magyar Tudományos Akadémia Doktora, és nem utolsó sorban Dr. Szöőr Anna pszichológus-jogász fejtette ki véleményét és tapasztalatát a népszaporulat kérdéséről, illetve a meddőségi problémákról. A szakemberek mind egyetértettek abban, hogy szemléletváltásra van szükség a meddőség terén, egyre átfogóbban kell a fiatalok párválasztását, családalapítását támogatni. Reflektorfénybe került a férfi-meddőség ténye is, amely sokfelé változatlanul tabutéma. A Babacsalogató Alapítvány nemes célkitűzése, hogy a neves amerikai és angliai egyetemeken, kutató központokban megszerzett tudásuk jusson el minden olyan magyar párhoz, akik gyermeket szeretnének.Minden jog fenntartva  ©  2017