Bibliatörténeti
kiállítás

 
2017.01.26


Január 26-án Bibliatörténeti kiállítás nyílt az O’sváth Gyűjtemény olvasótermében. A Grabaritsné Visontai Ágnes tulajdonában lévő bibliákat Kovács Zoltán biblia-oktató mutatta be rövid előadás keretében. A tulajdonos 2013-ban kezdte el gyűjteni a bibliákat kalandos keresés útján. Azóta a gyűjteményből folyamatosan nyíltak kiállítások az ország különböző városaiban.
A tárlat bemutatja a könyvek könyvének történetét a kezdetektől korunkig. Az első bibliák 3500 évvel ezelőtt íródtak papiruszra. A kiállítás felsorakoztat továbbá egy pergament újszövetségi töredékkel, qumráni agyagkorsót a hozzá tartozó tekerccsel és töredékekkel, illetve izraeli tórát és tóramutató pálcát. A látogatók megtekinthetik többek között a római katolikus egyház elismert bibliáját, a vulgatat, latinul írt bibliát magyar címerekkel, Gutenberg első nyomtatott bibliájának egy lapját, valamint egy vizsolyi bibliát Károli Gáspár fordításában.  
A tárlatvezető kiemelte, hogy a Szentírás megismerhető minden ember számára, fontos annak belső felfedezése, hiszen saját magunknak kell felfedeznünk az üzenetét.
A gyűjtemény február 10-ig tekinthető meg, és előre bejelentett csoportos látogatás esetén Kovács Zoltán tárlatvezetést tart. Bejelentkezéseket a következő elérhetőségeken várunk: 06-70-3787779, zoltan.e.kovacs@gmail.com.


Minden jog fenntartva  ©  2017