Annyit ésszel,
mint erővel


Játékos vetélkedő az O’sváth Gyűjteményben

2017.05.24


Gyermeknap alkalmából a Művelődési Központ által koordinált városi rendezvények keretében játékos vetélkedőre került sor az O’sváth Gyűjtemény olvasótermében. Az Ady Endre Gimnázium rendészeti osztályaiból kikerült három csapat mérte össze tudását, ügyességét, erőnlétét.  A nyolc fős csapatok teljesítményét szigorú zsűri ellenőrizte és pontozta. A zsűri tagjai: Szabó János - a Helytörténeti Múzeum vezetője, Kovács Péter - a gimnázium testnevelés tanára és Varga Róbert - könyvtáros.

Az Annyit ésszel, mint erővel elnevezésű TV műsor mintájára a csapatoknak kvíz kérdéseket kellett megválaszolniuk, és tehették ezt mindaddig, amíg egyiküknek sikerült folyamatosan teljesítenie a kihúzott ügyességi vagy erőnléti feladatot. Így a versenyzők nemcsak általános műveltségből csillogtatták meg tudásukat, hanem megmutatták, milyen ügyesen tudnak ugrókötelezni, egyensúlyozni, dekázni, vagy éppen felüléseket, esetleg fekvőtámaszokat végezni.
A vetélkedőt végül a 11. B „Pandák” nevű csapata nyerte, második helyezést ért el a „Gyilkos osztag” a 9. B osztályból, a harmadik helyen pedig a 10. B „Partizánjai” végeztek.

Gratulálunk nekik, hiszen kiválóan szerepeltek a megmérettetésen!Minden jog fenntartva  ©  2017